Fabian Wieland

Adviseur geluid en trillingen

“Met mijn betrokkenheid en kennis van het vakgebied geluid worden klanten op maat geholpen met hun vraagstukken.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na een bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en een dubbele master, heb ik een tijdje bij een klein geluidbureau gewerkt. Daar ontdekte ik mijn enthousiasme over het vakgebied geluid. Bij LBP|SIGHT ben ik vanaf 2017 in dienst en houd ik me met name bezig met omgevingsgeluid, zoals wegverkeer-, railverkeer- en bedrijvenlawaai.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Bij LBP|SIGHT is geen dag hetzelfde: we werken aan diverse projecten voor uiteenlopende klanten met allerlei vraagstukken. Van relatief kleine projecten met een doorlooptijd van een paar weken tot grote, langlopende projecten. En van veel voorkomende geluidsituaties tot zeer specialistische vragen. De afwisseling en de betrokkenheid bij opdrachtgevers en projecten zorgen ervoor dat ik mijn werk met veel enthousiasme uitvoer.”

Hoe ga je te werk?

“Geluid is een actueel, belangrijk thema, aangezien we steeds vaker op hoog geluidbelaste locaties wonen. We hebben te maken met een tekort aan woningen; in de toekomst moet er veel gebouwd worden. Met name in stedelijk gebied waar diverse functies samenkomen. Dat zorgt voor veel uitdagingen op het gebied van geluid. Ik ga geen uitdaging uit de weg en werk met veel energie en enthousiasme aan projecten. Het ene project kan zelfstandig worden opgepakt, bij het andere werken we in een multidisciplinair team samen met diverse collega`s. Naast kennis is afstemming (communicatie) een heel belangrijk onderdeel van ons werk. Door mijn betrokkenheid en kennis op het gebied van omgevingsgeluid kan ik klanten advies op maat verzorgen.”

Fabian Wieland

Fabian Wieland