Frank Brouwers

Adviseur geluid en trillingen

“Het gebruik en de verwerking van data uit verschillende bronnen en metingen speelt een steeds grotere rol in het werk van adviseurs.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn studie Elektrotechniek aan de TU Eindhoven werkte ik bij verschillende IT-bedrijven op de afdeling R&D. Als data engineer en adviseur bij LBP|SIGHT combineer ik mijn kennis van elektrotechniek, hardware, software en automatisering met het vakgebied geluid. Ik houd me bezig met het ontwerpen, bouwen en beheren van geautomatiseerde systemen voor de monitoring van geluid en trillingen. Ook bekijk ik hoe we het inzichtelijk maken van geluiddata verder kunnen optimaliseren voor opdrachtgevers. LBP|SIGHT is een adviesbureau dat verder kijkt dan alleen advieswerk. We combineren steeds meer data op een makkelijke, generieke manier. Zo kunnen collega’s van verschillende vakgebieden op een gestructureerde, geautomatiseerde manier samenwerken, en klanten uiteindelijk interdisciplinair advies geven.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het gebruik en de verwerking van data uit verschillende bronnen en metingen speelt een steeds grotere rol in het werk van adviseurs. Bijvoorbeeld bij de monitoring van windparken. Voor mij is het de uitdaging om met geautomatiseerde systemen het werk van onze adviseurs makkelijker én kwalitatief beter te maken. Ook vind ik het interessant om te werken aan systemen waarmee opdrachtgevers zelf direct inzicht hebben. Bijvoorbeeld in de geluidniveaus van werkzaamheden, zoals bij mijnbouwinstallaties. Voor deze continue geluidmeting en -monitoring bieden we websites aan waarop klanten zelf kunnen inloggen en hun data kunnen monitoren.”

Hoe ga je te werk?

“Met mijn kennis en ervaring zoek ik de beste balans tussen het implementeren van nieuwe systemen, de benodigdheden en de uiteindelijke toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers en organisatie. Mijn zorgvuldigheid en analytisch vermogen komen daarbij goed van pas. Ook werk ik graag nauw samen met andere collega’s, zo komen we samen tot nieuwe innovatieve oplossingen en ideeën.”

Avatar

Frank Brouwers

Vakgebieden (1)