Marc Kalee

Adviseur bouwakoestiek

“Ik vind het belangrijk dat opdrachtgevers écht aan de slag kunnen met mijn advies.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik werk sinds 2017 bij LBP|SIGHT als adviseur bouwakoestiek. Ik adviseer opdrachtgevers bij woningbouw- en utiliteitsprojecten, zoals woongebouwen, zwembaden, kantoren en scholen. Mijn specialisme is het inzichtelijk maken van de ruimteakoestiek van (grote) complexe ruimten, met behulp van akoestische simulatiemodellen. De basis hiervoor heb ik gelegd tijdens de master Building Physics and Services aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast mijn rol als adviseur ben ik secretaris in het bestuur van de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging (NVBV).”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het integraal beoordelen van en het adviseren bij projecten op de vakgebieden bouwakoestiek en bouwfysica is altijd een uitdaging, maar geeft me tegelijkertijd veel energie. Naast adviseren over de inhoud, vind ik efficiënt samenwerken binnen een team van collega’s of externe experts net zo belangrijk. Als het me lukt om die twee optimaal te combineren, geeft dat veel voldoening.”

Hoe ga je te werk?

“Ik vind het belangrijk dat opdrachtgevers écht aan de slag kunnen met mijn advies. Goede communicatie is daarbij essentieel. Ik zorg dat ik de verwachtingen van alle betrokken partijen altijd goed afstem, zodat het project uiteindelijk voor iedereen een succes wordt.”

Marc Kalee

Marc Kalee