Michel Diekema

Adviseur bouwfysica

“Lastige vraagstukken tot op de bodem uitzoeken is mijn drijfveer.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na het afronden van mijn opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen ging ik in 2015 aan de slag bij LBP|SIGHT. In mijn dagelijks werk ben ik voornamelijk betrokken bij woningbouwprojecten. Dit zijn zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, waarbij mijn werkzaamheden zeer divers zijn. Denk aan opdrachtgevers adviseren over hoe zij voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Maar ook het uitvoeren van metingen om de gerealiseerde kwaliteit te controleren. Daarnaast ben ik EP-adviseur, dat betekent dat ik gecertificeerd ben om energieprestatie- en BENG-berekeningen op te stellen en af te melden.”

Waarom doe je dat zo graag?

“De grote diversiteit aan werkzaamheden die je hebt als adviseur vind ik erg leuk. Daardoor heb ik een brede kennisontwikkeling, waarmee ik mijn opdrachtgevers vervolgens weer goed kan adviseren.”

Hoe ga je te werk?

“In projecten ga ik op een duidelijke, overzichtelijke manier te werk. Met mijn kritische houding probeer ik het projectteam scherp te houden, zodat we altijd het beste resultaat voor de opdrachtgever creëren. Daarnaast ben ik een perfectionist, die het leuk vindt om lastige vraagstukken tot op de bodem uit te zoeken. Daarbij ben ik altijd oprecht, en niet bang om de confrontatie aan te gaan.”

Michel Diekema

Michel Diekema

Vakgebieden (2)