Mike Dijkstra

Adviseur geluid en trillingen

“Ik vind mijn werk interessant door de combinatie van meten, rekenen en adviseren.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben sinds 1997 werkzaam voor ons adviesbureau. Mijn specialismes zijn industrie- en bedrijfslawaai, installatiegeluid, windturbinegeluid en trillinghinder. Ik houd me onder andere bezig met enkele grotere fabrieken en fabrieksterreinen, met supermarkten en met geluid en trilling van openbaar vervoer in de regio Amsterdam. Daarnaast doe ik regelmatig (meet)onderzoek naar het geluid van windturbines.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik vind mijn werk interessant door de combinatie van meten, rekenen en adviseren. Aan de ene kant is dit soms diepgaand technisch werk, terwijl het aan de andere kant ook een communicatieve uitdaging is om dit technische aspect op de juiste manier uit te leggen. De combinatie van meten en rekenen betekent dat je bij ieder project weer nieuwe inzichten krijgt. Ook het contact met omwonenden en geluidgehinderden in een project is heel leerzaam.”

Hoe ga je te werk?

“Anderen omschrijven mij als efficiënt en flexibel. Door mijn jarenlange meet- en advieservaring weet ik altijd tot een optimale oplossing te komen voor onze opdrachtgevers. Een project begint bij luisteren. Niet alleen naar de opdrachtgever, maar vaak ook naar de gemeente en/of omwonenden. Daarna start ik een onderzoek het liefst met metingen. Daaruit blijkt dat iedere situatie weer anders en uniek is. Oftewel, ieder project is maatwerk.”

Mike Dijkstra

Mike Dijkstra