Yip To

Adviseur bouwfysica

“Het is onmogelijk om alles te weten als adviseur. Een goede adviseur onderkent dit en durft dit aan te geven.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur bouwfysica houd ik me vooral bezig met multidisciplinaire projecten waarin – naast bouwfysica en energie – ook vakgebieden zoals bouwakoestiek en brandveiligheid aan bod komen. Binnen LBP|SIGHT ben ik voor junior collega’s de vraagbaak en voor senior collega’s de sparringpartner voor bouwfysica. En in het bijzonder voor alles wat te maken heeft met de energieprestatie van gebouwen. LBP|SIGHT is gecertificeerd voor het registreren van BENG-berekeningen en energielabels en ik ben hiervoor zelf ook gediplomeerd EP-U/D-adviseur.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het mooie van multidisciplinaire projecten vind ik de uitdaging om vanuit ogenschijnlijk tegenstrijdige wensen of eisen op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek of brandveiligheid, uiteindelijk tot mooie oplossingen te komen. Die oplossingen zijn niet louter een compromis. Ze zijn juist efficiënter en leveren winst op voor de verschillende vakgebieden. Dit gaat uiteraard verder dan alleen onze eigen vakgebieden vanuit LBP|SIGHT. Het omvat ook andere bouwexpertises, zoals constructies en installatietechniek.”

Hoe ga je te werk?

“Kenmerkend voor mijn werkwijze is de integrale benadering van de verschillende vakgebieden en het meedenken met andere teamleden, zodat we samen een optimale invulling geven aan de wensen van de opdrachtgever. Van nature ben ik positief kritisch ingesteld, wat helpt bij het achterhalen van de vraag achter de vraag. Daarnaast ben ik als bètapersoon heel analytisch. Die eigenschap gebruik ik om een klantopgave uit te splitsen naar hoofd- en bijzaken, om zo tot de kern ervan te komen.”

Yip To

Yip To