Bouwfysisch gedrag en schade

Liever voorkomen dan genezen

Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw kan bouwfysische schade optreden. Dat is vervelend voor alle betrokkenen. Daarom is het zaak om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze adviseurs bouwfysica zorgen voor een deskundige beoordeling en advies om bouwfysisch gedrag te voorspellen en bouwfysische schade te voorkomen.

Warmtecamera voor bouwfysisch onderzoek naar bouwfysisch gedrag en schade

MEER WETEN OVER BOUWFYSISCH GEDRAG EN SCHADE?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Als het gaat om bouwfysisch gedrag en schade ondersteunen we je graag op drie verschillende gebieden: onderzoek, berekeningen en controles.

Bouwfysisch onderzoek

Onderzoek helpt om de oorzaak van bouwfysische problemen – zoals vochtschade of tocht – in kaart te brengen. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het (vooraf) beoordelen van het bouwfysisch gedrag (warmte en vocht) van bouwkundige constructies, om zo problemen te voorkomen. Ook helpen we je bij het uitvoeren van bouwfysisch onderzoek naar schade in bestaande gebouwen of monumenten. En we voeren onderzoek uit in woningen naar (potentiële) bouwfysische knelpunten, vaak gekoppeld aan plannen voor renovatie of groot onderhoud.

Bouwfysische berekeningen

Om schade te voorkomen, is het zaak om een gebouw te ontwerpen volgens de juiste bouwfysische regels. Wij helpen hierbij met berekeningen van onder andere de temperatuurfactor van koudebruggen, de thermische prestatie van constructies en bouwelementen (R-waarde, U-waarde, Y-waarde). Ook beoordelen we de risico’s van inwendige condensatie in constructies. En we kijken naar bouwkundige details op de relevante bouwfysische eisen (luchtdichting, koudebruggen, isolatiewaarde en inwendige condensatie).

Bouwfysische controle

Is een pand eenmaal in aanbouw of volledig afgerond? Dan zorgen we voor controle van alle bouwfysische aspecten, bijvoorbeeld door het uitvoeren van thermografisch onderzoek of luchtdichtheidsmetingen. Ook voor algemene uitvoeringsbegeleiding en -controle op de bouwplaats zelf kun je bij ons terecht.