Erik de Jong

Adviseur bouwfysica en duurzaamheid

“Ik haal veel energie uit het helpen van mensen, zowel particulieren als bedrijven.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur bouwfysica ben ik gespecialiseerd in bouwfysisch gedrag, vochtschade, binnenmilieu, energie (o.a. de BENG-indicatoren voor energieprestaties van gebouwen), ventilatie en duurzaam bouwen. Ik ben vooral betrokken bij de uitvoerings- en opleveringsfase van bouwprojecten. Bijvoorbeeld tijdens controlemetingen voor het BREEAM-oplevercertificaat of het energielabel van een nieuw pand. Verder voer ik regelmatig onderzoek uit bij bestaande bouw. Aan de hand van metingen (luchtdichtheid, ventilatie, thermografie, geluid, energie, vocht) beoordeel ik het binnenklimaat van gebouwen. Daarnaast ben ik expert op het gebied van energielabels en gediplomeerd voor het opstellen van BENG-berekeningen. En tot slot ben ik gecertificeerd BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en BREEAM-NL Expert Bestaande bouw en Gebruik.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik haal veel energie uit het helpen van mensen, zowel particulieren als bedrijven. De wet- en regelgeving op het gebied van bouwfysica en duurzaamheid lijkt soms wel een oerwoud. Met mijn advies help ik opdrachtgevers de juiste beslissingen te nemen. Verder is mijn werk heel afwisselend. Ik werk zowel op kantoor als op locatie bij klanten, en kom zo op bijzondere plekken. De ene keer sta je te meten in het hoogste woongebouw van de Benelux – de Zalmhaventoren in Rotterdam – de andere keer midden in de nacht op Schiphol. Ik ben trots op alle mooie projecten waar ik aan mee werk.”

Hoe ga je te werk?

“Anderen omschrijven mij als behulpzaam. Ik denk graag mee met opdrachtgevers om zo tot een goede oplossing te komen voor hun vraagstukken op het gebied van bouwfysica, duurzaamheid en energie.”

Erik de Jong

Erik de Jong