Henk Versteeg

Adviseur bouwfysica, vennoot

“Ik denk graag pragmatisch en creatief mee om mooie projecten te realiseren voor onze opdrachtgevers.” 

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben sinds 1995 werkzaam voor LBP|SIGHT. Als adviseur bouwfysica houd ik me bezig met de advisering van diverse projecten, van een transformatie en renovatie van een bestaand monumentaal gebouw tot de realisatie van een nieuw onderwijsgebouw. Het accent van mijn advisering varieert ook, van onderzoek naar één of meerdere specifieke thema’s (zoals binnenmilieu, energie en duurzaamheid) tot brede advisering op alle relevante bouwfysische en akoestische aspecten. Verder vervul ik de rol van groepsleider van onze vakgroep Bouwfysica. Ook ben ik BREEAM-NL Expert, waarbij ik projecten begeleid op basis van de beoordelingsmethodiek BREEAM-NL. Hierbij neem ik tevens actief deel aan de adviesgroep Nieuwbouw en Renovatie van de Dutch Green Building Council (DGBC).”

Waarom doe je dat zo graag?

“De vakgebieden bouwfysica en akoestiek zijn continu in ontwikkeling. Je moet je daardoor blijven verdiepen in het vakgebied. Verder is ook geen project en geen dag hetzelfde. Het blijft een interessante combinatie van theorie en praktijk. Ook vind ik het leuk om in een team samen te werken en daar vanuit mijn expertise een zinvolle bijdrage aan te mogen leveren.”

Hoe ga je te werk?

“Kenmerkend in projecten is mijn kritische en oplossingsgerichte houding. Ik denk graag pragmatisch en creatief mee om praktische en uitvoerbare oplossingen te realiseren. Ik ben nuchter, betrokken en eerlijk. Het is fijn om te merken dat mijn aanpak en houding bij collega’s en opdrachtgevers gewaardeerd wordt.”

Henk Versteeg

Henk Versteeg