Jos Wiegman

Adviseur ruimtelijke ordening

“Ik heb veel affiniteit met stedelijke projecten, en projecten met betrekking tot duurzame energie.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn master Environmental Infrastructure Planning ging ik in 2016 aan de slag bij LBP|SIGHT. Als adviseur ruimtelijke ordening begeleid ik planologisch-juridische procedures en adviseer ik over de inhoud en het proces rondom omgevingsvergunningen. Onderdeel van mijn werkzaamheden is het toetsen van ruimtelijke initiatieven aan wet- en regelgeving, het schrijven van ruimtelijke onderbouwingen en het opstellen van bestemmingsplannen. Ik heb veel affiniteit met stedelijke projecten, en verdiep me ook graag in projecten met betrekking tot duurzame energie.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het is prachtig om te zien hoe men van niets iets kan maken, en ook nog op een manier dat het perfect in de omgeving past en het er ook esthetisch mooi uitziet. Als adviseur ben ik bezig met projecten die in een bepaalde behoefte proberen te voorzien, én zorg ik ook voor een kwalitatieve verbetering van de leefomgeving. Je slaat dus twee vliegen in één klap.”

Hoe ga je te werk?

“Ik heb een positieve en open instelling, ben nieuwsgierig en denk graag in mogelijkheden en oplossingen. In projecten werk ik op een gestructureerde manier, met oog voor detail. Op deze manier probeer ik vraagstukken op een pragmatische manier aan te pakken.”

Jos Wiegman

Jos Wiegman

Vakgebieden (1)