Sara van der Valk

Adviseur brandveiligheid

“Voor opdrachtgevers ga ik altijd op zoek naar de vraag achter de vraag.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als allround adviseur brandveiligheid en bouwfysica richt ik me vooral op woningbouwprojecten. Mijn werkzaamheden zijn heel breed. Mijn advieswerk op het gebied van brandveiligheid heeft veel raakvlakken met akoestiek, ruimtelijke ordening, geluid en milieu. Ik heb veel kennis van de bouwregelgeving. In combinatie met mijn brede bouwkennis zorgt dit ervoor dat ik als adviseur snel zaken en problemen bij opdrachtgevers signaleer.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik ben regelmatig betrokken bij grootschalige gebiedsontwikkeling. Het is ontzettend interessant om te zien hoe een gebied compleet getransformeerd en herontwikkeld wordt. Hierbij spelen veel verschillende facetten een rol: brandveiligheid, ruimtelijke ordening, geluid, ontwikkelingen bij de gemeenten. Daarnaast heb je te maken met veel verschillende wetten, regels en eisen, die elkaar soms bijten. Het is een uitdaging om samen met een ontwerpteam tot een oplossing te komen die aan alle eisen voldoet. En die aansluit bij de wensen van de gebruiker. Dat alles maakt dat ik nooit ben uitgeleerd en het werk nooit saai wordt.”

Hoe ga je te werk?

“Anderen omschrijven me als proactief, duidelijk en met een integrale kijk op projecten. In mijn werk als adviseur ben ik nauwkeurig en opbouwend kritisch. Niet alleen naar mijn eigen werk maar ook naar dat van andere projectteamleden. Voor opdrachtgevers ga ik altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Voldoet een plan niet aan de eisen? Dan denk ik mee over een passende oplossing.”

Sara van der Valk

Sara van der Valk