14 mei 2024

LBP|SIGHT dingt mee naar De Vernufteling 2024

Met de inzending “Slim advies met ‘BIM’: Bouwfysisch Informatie Management” dingt LBP|SIGHT mee naar de jaarlijkse prijs voor het meest innovatieve ingenieursproject: De Vernufteling 2024. Andere kanshebbers zijn onder andere Antea Group, Arcadis en Royal HaskoningDHV.

Inzending: BIM-advies voor The Qube Noord

In opdracht van Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen leverden we voor nieuwbouwproject The Qube Noord in Amsterdam als eerste ingenieursbureau onze akoestische, bouwfysische en brandveiligheidsinformatie direct in het BIM-model van de architect (Moke Architecten) en de constructeur (SWINN). Een workflow die op drie punten verschilt van huidige BIM-processen:

  • We vullen als niet-modellerende partij voor het eerst een native BIM-model (gemaakt in Autodesk Revit of Archicad) aan met bouwfysische informatie.
  • We leveren informatie al tijdens het ontwerpproces, waardoor alle partijen continu met correcte, up-to-date informatie werken.
  • We nemen zelf de verantwoordelijkheid voor onze informatie door direct in het BIM-model te leveren.

Sierd Tilma, ontwikkelaar en adviseur brandveiligheid bij LBP|SIGHT: “Deze manier van werken zorgt voor minder interpretatiefouten – en dus faalkosten – door de architect, constructeur en installateur. Zij hoeven niet langer een vertaalslag te maken tussen ons adviesrapport en hun BIM-model. Ook kunnen we veel product specifiekere informatie toevoegen, voor betere productselectie door de aannemer.”

The Qube Noord - © Moke Architecten

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Publieks- en juryprijs

Op 14 mei worden de inzendingen gepubliceerd in vakblad De Ingenieur en op de website van NLingenieurs. Van 14 tot en met 24 mei kan men een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Twee dagen later – op 16 mei – worden de nominaties voor de juryprijs bekend gemaakt. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 6 juni in Den Haag. Bekijk onze inzending hier.

Over De Vernufteling

Jaarlijks reikt Koninklijke NLingenieurs samen met vakblad De Ingenieur De Vernufteling uit. Een prijs voor het advies- of ingenieursbureau met het meest vernieuwende, technologisch geavanceerde of baanbrekende project, dat bovendien een duidelijke maatschappelijke relevantie heeft.

Vakgebieden (1)

Medewerkers (1)

Adviseur Sierd Tilma
Sierd
Tilma
Adviseur brandveiligheid