15 november 2023

LBP|SIGHT finalist DigiDare Award 2023

LBP|SIGHT was een van de drie finalisten voor de DigiDare Award 2023 van digiGO.nu. De inzending “Slim advies met ‘BIM’: Bouwfysisch Informatie Management” werd geselecteerd door de vakjury. De andere twee finalisten waren “BIM-PROVESY: De weg naar duurzaam asfalt” van Rijkswaterstaat en “Digitale oplossingen voor de bouw op één marktplaats” van Packhunt. Op 15 november werd Packhunt uitgeroepen tot winnaar van de DigiDare Award 2023 tijdens de digiGO D-Days in Rotterdam.

Onze inzending: BIM-advies voor The Qube Noord

In opdracht van Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen leverden we voor nieuwbouwproject The Qube Noord in Amsterdam als eerste ingenieursbureau onze akoestische, bouwfysische en brandveiligheidsinformatie direct in het BIM-model van de architect (Moke Architecten) en de constructeur (SWINN). Een workflow die op drie punten verschilt van huidige BIM-processen:

  • We vullen als niet-modellerende partij voor het eerst een native BIM-model (gemaakt in Autodesk Revit of Archicad) aan met bouwfysische informatie.
  • We leveren informatie al tijdens het ontwerpproces, waardoor alle partijen continu met correcte, up-to-date informatie werken.
  • We nemen zelf de verantwoordelijkheid voor onze informatie door direct in het BIM-model te leveren.

Deze workflow resulteert in minder interpretatiefouten – en dus faalkosten – door de architect, constructeur en installateur. Zij hoeven niet langer een vertaalslag te maken tussen ons adviesrapport en hun BIM-model. Ook kunnen we veel product specifiekere informatie toevoegen, voor betere productselectie door de aannemer.

Finale DigiDare Award 2023

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Uit het juryrapport

Dit jaar waren er 46 inzendingen voor de DigiDare Award. 10 inzendingen werden geselecteerd voor de shortlist; stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving.

Het juryrapport over de inzending van LBP|SIGHT:

“De DigiDare Award gaat over durven en doen. De jury vindt deze aanpak een uitstekend voorbeeld van durven, doen, laten zien dat het kan. En wie goed oplet, ziet dat het niet gaat om een handige tool, maar vooral om het maken van een afspraak. De durf om anders te werken dan je altijd hebt gedaan. Zij draagt bij aan de cultuuromslag die nodig is. LBP|SIGHT geeft hiermee een voorbeeld voor andere adviserende partijen.”

Over de DigiDare Award 2023

De DigiDare Award is een initiatief van digiGO BIM Loket, onderdeel van digiGO. De award is bedoeld om aandacht te creëren voor succesverhalen van digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. digiGO BIM Loket verzamelt goede voorbeelden uit de praktijk waar anderen van kunnen leren.

Over digiGO

Samen digitaal optrekken, om bedrijven, organisaties én de gehele branche slimmer en sneller te maken. Dat is de kern van digiGO. Het is een beweging van onderop. Overheid, opdrachtgevers en uitvoerende partijen in de ontwerp-, bouw- en technieksector trekken samen op. Zij dragen nieuwe en bestaande digitaliseringsinitiatieven en -projecten aan, die onder de paraplu van digiGO worden benut als zogenoemde digiDeals.

Medewerkers (2)

Adviseur Bob van der Borg
Bob
van der Borg
Adviseur bouwfysica, akoestiek en verkeersgeluid
Adviseur Sierd Tilma
Sierd
Tilma
Adviseur brandveiligheid en bouwfysica, ontwikkelaar