1 december 2023

LBP|SIGHT tekent Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council

Op 30 november ondertekende LBP|SIGHT – samen met 21 andere partijen – het Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council (DGBC). Dit gebeurde tijdens het Paris Proof Congres 2023 in cultuurhuis Amare, Den Haag.

Janneke van der Weerd, vennoot en senior adviseur bouwfysica en duurzaamheid, was samen met Erik de Jong, ook senior adviseur bouwfysica en duurzaamheid, aanwezig in Den Haag. “LBP|SIGHT werkt continu aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Bijdragen aan het Klimaatakkoord hoort daar ook bij. DGBC maakt heel concreet hoe we kunnen werken aan een ‘Paris Proof’ gebouwde omgeving, oftewel een omgeving met minimale CO2-uitstoot. Met de ondertekening beloven we dat we ons actief inzetten om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Onze bouwadviseurs werken samen aan duurzame oplossingen. Daarnaast stimuleren we opdrachtgevers om zich ook te committeren aan de Paris Proof-doelstellingen.”

Paris Proof Commitment DGBC - © Roos Trommelen

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Duurzaam materiaalgebruik

Wie de gebouwde omgeving wil verduurzamen, moet verder kijken dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot door energiegebruik van een gebouw. Janneke: “Ook het bouwen zelf en de gebruikte materialen zorgen voor CO2-uitstoot. Daarom adviseren we opdrachtgevers ook over duurzaam materiaalgebruik, in samenwerking met onze experts op het gebied van levenscyclusanalyse en circulariteit.”

Vooruitstrevende projecten

Het Paris Proof Commitment biedt richtlijnen om de CO2-uitstoot in projecten te beperken. Janneke: “Hoewel het een uitdagende opgave is, zijn we als bureau betrokken bij steeds meer vooruitstrevende projecten waar Paris Proof de norm is. Bijvoorbeeld in gebieden als Rotterdam Central District, in de E-buurt en het Amstelkwartier in Amsterdam en in de wijk Berckelbosch in Eindhoven.”

Paris Proof Commitment DGBC

Over het Paris Proof Commitment

Marktpartijen die het Paris Proof Commitment tekenen verbinden zich aan de doelstelling om het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen en daarmee ook de bijbehorende CO₂-emissies terug te brengen. Verbonden organisatie gaan vanuit hun eigen rol vastgoed versneld verduurzamen. Dat doen zij door ingrijpend te renoveren, door te meten op werkelijk verbruik en door de partijen om zich heen in beweging te krijgen. Lees meer over het Paris Proof Commitment op de website van DGBC.

Medewerkers (2)

Adviseur Janneke van der Weerd
Janneke
van der Weerd
Adviseur bouwfysica en duurzaamheid, vennoot
Adviseur Erik de Jong
Erik
de Jong
Adviseur bouwfysica en duurzaamheid