Bram Kersten

Adviseur brandveiligheid

“Met goede en eerlijke communicatie kom je het verst.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na een opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente ben ik aan de slag gegaan bij LBP|SIGHT. Als adviseur brandveiligheid houd ik me bezig met een breed scala aan projecten. Ik bedenk onder meer brandveiligheidsconcepten, controleer op de bouwplaats en overleg met de brandweer. Daarnaast ben ik ook betrokken bij diverse publicaties en normontwikkeling. Ik heb voor onder meer SBRCURnet meerdere publicaties geschreven. Daarnaast ben ik rapporteur van de NEN 6067, de norm over de integrale brandveiligheid van parkeergarages. Ik geef ook les, bijvoorbeeld bij de post-hbo-opleiding Bouwfysica en als gastdocent op de Universiteit Eindhoven. Verder ben ik lid van het Deskundigenpanel Rookbeheersingsinstallaties van het CCV.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het leuke aan mijn werk is om in steeds wisselende teams aan verschillende projecten te werken. Hierbij is het de uitdaging om goede brandveilige oplossingen te bedenken die passen bij het ontwerp en het gebruik van het gebouw.”

Hoe ga je te werk?

“De basis van mijn werk is een gedegen kennis van de brandveiligheidsregels. Dat zijn bijvoorbeeld het Bouwbesluit en de verschillende normen. Door mijn jarenlange ervaring met deze regels kan ik de juiste verbanden leggen en de integraliteit bewaken. Naast een goede kennis van de regelgeving is ook goede communicatie belangrijk, zowel binnen een ontwerpteam als met de brandweer. Met goede en eerlijke communicatie kom je het verst is daarbij mijn ervaring.”

Bram Kersten

Bram Kersten

Vakgebieden (1)