Paul van der Aa

Adviseur bouwakoestiek

“Op locatie bij opdrachtgevers kan ik mijn theoretische kennis toepassen in de praktijk.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn bachelor Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en een master Architecture, Building and Planning, ging ik in 2020 aan de slag bij LBP|SIGHT. Als adviseur bouwakoestiek werk ik veel aan integrale projecten. Akoestische adviezen en berekeningen hebben namelijk vaak invloed op de bouwfysische eigenschappen van een gebouw, en andersom. Ik ben veel op locatie bij opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor metingen. Daar kan ik mijn theoretische kennis toepassen in de praktijk. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Zo ben ik veel bezig met parametrisch modelleren. Ik onderzoek hoe we akoestische en bouwfysische aspecten kunnen combineren in parametrische modellen, zodat we opdrachtgevers nog beter kunnen adviseren en sneller van informatie kunnen voorzien.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Mijn werk is heel afwisselend, ik werk veel samen met architecten, aannemers, uitvoerders en particulieren. Als medior adviseur vind ik het bovendien fijn dat ik alle ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen tot een breed georiënteerde adviseur.”

Hoe ga je te werk?

“Kenmerkend voor mijn projecten zijn mijn gedrevenheid en leergierigheid op het gebied van akoestiek en bouwfysica. Ik bekijk dingen graag vanuit praktisch oogpunt: hoe kunnen we oplossingen efficiënt toepassen in de praktijk? Mijn nuchtere kijk op het leven helpt me daarbij.”

Paul van der Aa

Paul van der Aa