Luc Schaap

Adviseur bouwfysica, directie, vennoot

“Kenmerkend voor mijn projecten is mijn integrale aanpak van de vakgebieden bouwfysica, bouwakoestiek en brandveiligheid.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben adviseur op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid en energie. Na het afronden van mijn opleiding aan de Technische Universiteit in Eindhoven ging ik aan de slag bij Lichtveld en Buis, de voorganger van LBP|SIGHT. Ik werk inmiddels ruim 30 jaar voor ons adviesbureau. Naast mijn rol als adviseur ben ik onderdeel van de directie van LBP|SIGHT. Ook ben ik lid van verschillende commissies, zoals de Adviescommissie bouwvoorschriften. Verder ben ik af en toe gastdocent bij verschillende cursussen en opleidingen in Nederland en België.”

Hoe ga je te werk?

“Kenmerkend voor mijn projecten is mijn integrale aanpak van de vakgebieden bouwfysica, bouwakoestiek en brandveiligheid. Ik gebruik mijn praktische en pragmatische benadering om uitvoerbare oplossingen voor onze opdrachtgevers te creëren. Daarbij ben ik kritisch en creatief. Mijn motto: dat iets nog niet eerder gedaan is, betekent niet dat het niet kan.”

Luc Schaap

Luc Schaap