Marc Lindhout

Adviseur grondzaken / taxateur

“Van grondzaken tot taxaties: ik ga altijd grondig, analytisch en doelgericht te werk.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur en taxateur houd ik me met name bezig met grondzaken en taxaties. Zo heb ik jarenlange ervaring met onteigening – onder andere bij gemeentes – en ben ik gespecialiseerd in erfpachtzaken, zowel voor projectontwikkelaars als gemeentes. Mijn andere expertises op het gebied van grondzaken zijn de gedoogplicht, zakelijk recht, planschade en nadeelcompensatie. Daarnaast werk ik regelmatig aan binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten en voer ik veel taxaties uit: van grootzakelijk vastgoed tot bijzondere of duurzame initiatieven, zoals een afvalberg, ecolodge, zonneweide of woontoren van twintig verdiepingen. Ik sta ingeschreven als register taxateur BV, Grootzakelijk Vastgoed en WOZ bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), en ben aangesloten bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik vind de combinatie van taxeren en berekenen erg interessant. Daar komt bij dat ik vaak bijzondere objecten taxeer die de gemiddelde taxateur nooit te zien krijgt. Ik vind het uitdagend om in zo’n geval een goed gemotiveerde taxatie op te leveren. Op het gebied van onteigening is het belangrijk om verschillende betrokkenen mee te krijgen in één project. Het geeft mij veel energie om dit soort projecten voor alle partijen tot een goed einde te brengen, met aandacht voor de menselijke kant én de belangen van alle stakeholders.”

Hoe ga je te werk?

“In vraagstukken over grondzaken ga ik grondig, analytisch, doelgericht en pragmatisch te werk. Ik vind het belangrijk om als adviseur transparant en open te werken. Voor mij betekent dat alle betrokkenen op de hoogte houden en ieders belangen helder maken. Zo neem ik opdrachtgevers mee in een project en het bijbehorende proces.”

Marc Lindhout

Marc Lindhout

Vakgebieden (1)