Jeroen Vugts

Adviseur bouwakoestiek, directie, vennoot

“Met mijn praktische en pragmatische benadering realiseer ik uitvoerbare oplossingen voor onze opdrachtgevers.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben adviseur bouwakoestiek en bouwfysica, en projectleider voor projecten op het gebied van voornamelijk utiliteitsbouw. Die rol van projectleider is heel divers. Ik woon ontwerpvergaderingen bij, maar ben ook veel op locatie te vinden voor controles en (geluid)metingen. Daarnaast stuur ik het ontwerpteam intern aan. Ook ben ik onderdeel van de directie van LBP|SIGHT en groepsleider van de groep Bouwakoestiek.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik houd van afwisseling in mijn werkzaamheden. Het mooie aan mijn functie is dat ik zie of mijn adviezen in de praktijk ook kloppen, omdat ik zelf ook nog steeds de controlemetingen uitvoer. Leren van de praktijk en de verbanden leggen met theorie vind ik erg interessant. De ontwikkelingen in de bouwsector staan nooit stil. Neem de tendens richting lichter bouwen. Ik houd de nieuwste bouwmethodieken graag in de gaten om bijvoorbeeld te kijken hoe je de trend van lichter bouwen combineert met geluidisolatie. Tot slot vind ik het leuk om dingen uit te leggen aan opdrachtgevers en aan collega’s. Ik deel graag waarom iets moet gebeuren. Zo zorg ik dat mensen begrijpen wat er aan de hand is en creëer ik draagvlak voor een oplossing.”

Hoe ga je te werk?

“Kenmerkend voor mij is mijn integrale aanpak van de vakgebieden bouwfysica en bouwakoestiek. Met mijn praktische en pragmatische benadering realiseer ik uitvoerbare oplossingen voor onze opdrachtgevers. Daarbij ben ik kritisch, meedenkend en oplossingsgericht. Ik werk graag vanuit vertrouwen, ben eerlijk en draai niet snel ergens omheen. Dat zorgt voor goede relaties met opdrachtgevers en die vaste relaties zijn voor mij heel waardevol.”

Jeroen Vugts

Jeroen Vugts