Emiel van Wassenaar

Adviseur brandveiligheid, vennoot

“Met een praktische en pragmatische benadering realiseer ik uitvoerbare oplossingen voor onze opdrachtgevers.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Sinds 2001 ben ik werkzaam als adviseur op het gebied van brandveiligheid en – de laatste tien jaar – ook op het gebied van bouwfysica. Naast adviseur brandveiligheid met een focus op woningbouw, utiliteitsbouw en industrie, ben ik ook projectleider. Ik begeleid met name grote projecten waarin onze vakgebieden bouwfysica, bouwakoestiek en brandveiligheid samenkomen. Verder heb ik ervaring met het ontwerpproces en vergunningstrajecten, zoals omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen. Ik ben groepsleider van onze vakgroep Brandveiligheid, en daarnaast al bijna tien jaar actief in het bestuur van de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VvBA).”

Waarom doe je dat zo graag?

“De vakgebieden brandveiligheid, bouwfysica en bouwakoestiek zijn continu in ontwikkeling. Je moet je blijven verdiepen in nieuwe methodes en wetgeving, en blijven zoeken naar de meest optimale oplossingen voor een ontwerp. Daarbij is elk project uniek, met eigen kenmerken en uitdagingen. Als projectleider vertegenwoordig ik LBP|SIGHT in een ontwerpteam, waarin alle ontwerpdisciplines samenkomen. Daarnaast zorg ik dat collega’s beoordelingen en berekeningen goed uitvoeren. Die combinatie maakt het werk interessant. Omdat ik werk aan projecten waarin brandveiligheid, bouwfysica en bouwakoestiek samenkomen, kan ik goed de bredere consequenties van adviezen signaleren. Bij advies over brandveiligheid kan ik de opdrachtgever bijvoorbeeld ook informeren over mogelijke consequenties voor de akoestiek en bouwfysica. Ik vind het een uitdaging om zo een optimaal resultaat te realiseren.”

Hoe ga je te werk?

“Kenmerkend voor mijn werkwijze is een integrale aanpak van de vakgebieden. Met een praktische en pragmatische benadering realiseer ik uitvoerbare oplossingen. Ik ben daarbij opbouwend kritisch, niet alleen naar mijn eigen werk maar ook naar het werk van anderen. Ik beschik over een goed analytisch vermogen, ben doortastend en ga graag grondig en nauwkeurig te werk. Het belang van de opdrachtgever staat hierbij altijd voorop.”

Emiel van Wassenaar

Emiel van Wassenaar