Ingrid van de Cruijs

Adviseur bouwakoestiek

“Een gebouw moet prettig zijn om te wonen, werken en verblijven, mét aandacht voor duurzaamheid en het klimaat.”  

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na een opleiding Physics of Built Environment, een post-hbo-opleiding Bouwakoestiek en enkele jaren werkervaring, werk ik sinds 2013 bij LBP|SIGHT. Als adviseur bouwakoestiek houd ik me in het ontwerpproces en de uitvoeringfase bezig met de technische uitwerking van een gebouwontwerp. Dit om te zorgen dat gebouwen energiezuinig zijn, maar ook comfortabel voor gebruikers. Geluid speelt daarbij een belangrijke rol.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Dit werk heeft veel technische uitdagingen en het vakgebied blijft zich continu ontwikkelen. Soms ben ik bezig met het gehele voorlopige gebouwontwerp. En soms moet ik helemaal in één detail duiken om te begrijpen hoe iets in elkaar zit en om het juiste advies te geven, bijvoorbeeld over luchtdichting of thermische isolatie. Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik altijd voor de gebruikers van een gebouw werk. Een pand kan er immers nog zo mooi uitzien, uiteindelijk moeten mensen er prettig kunnen wonen, werken of verblijven. De uitdaging daarbij is om dat te combineren met onderwerpen als duurzaamheid en het klimaat, thema’s die mij privé ook erg interesseren. Zo kunnen we gebouwen creëren die een zo laag mogelijke milieu-impact hebben en toekomstbestendig zijn.”

Hoe ga je te werk?

“In projecten ben ik eerlijk en doelgericht, en hanteer ik een integrale aanpak. Ik denk graag mee met de wensen van de opdrachtgever. Ik ben een echte teamplayer en pak problemen het liefst samen met een team op. Dat geeft me positieve energie en zorgt voor een meer vloeiend ontwerp- en bouwproces. Ook krijg je samen sneller nieuwe inzichten en houd je elkaar scherp, om tot een optimaal resultaat te komen voor de opdrachtgever en gebruiker.”

Ingrid van de Cruijs

Ingrid van de Cruijs