Dag- en kunstlicht

Voor lichte én zware vraagstukken

Daglicht heeft invloed op onze mentale en fysieke gezondheid. Het zorgt voor meer energie, hogere productiviteit en een beter humeur. Niet voor niets stellen het Bouwbesluit en het Arbobesluit eisen aan daglichttoetreding in onder andere woningen, scholen, kindercentra en kantoren. LBP|SIGHT helpt je bij het beoordelen en verbeteren van dag- én kunstlicht in gebouwen.

Dag- en kunstlicht

MEER WETEN OVER DAG- EN KUNSTLICHT?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Daglichtontwerp

Wie tijdens het gebouwontwerp al rekening houdt met daglichttoetreding, is minder snel aangewezen op kunstlicht. Dat heeft voordelen qua energiebesparing, maar ook risico’s als het gaat om warmte in een gebouw. Daarom adviseren we al tijdens de ontwerpfase over de juiste daglichttoetreding. Daarvoor maken we onder andere gebruik van computersimulaties van dag- en kunstlicht, bezonning en beschaduwing. Indien gewenst kun je ons ook inschakelen om de invloed van nieuwe bebouwing op de omgeving te bepalen. We kijken dan naar het effect van een nieuw pand op de daglichttoetreding, bezonning en beschaduwing van naastgelegen gebouwen.

Metingen, berekeningen, toetsing en advies

Om te bepalen of bestaande gebouwen voldoen aan de wet- en regelgeving voor wat betreft daglichttoetreding, voeren we metingen en berekeningen uit. We toetsen en adviseren daglichttoetreding in ruimten aan het Bouwbesluit en het Arbobesluit. Ook geven we advies over visueel comfort in ruimten.