Brandveiligheid bij renovatie en herbestemming

Een veilig gebouw in een nieuw jasje

Een bestaand gebouw renoveren of transformeren? Dan ben je deels gebonden aan de bestaande gebouwstructuur. Ook moet de brandveiligheid voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit en eventuele bouwvergunningen die in het verleden zijn verleend. Onze adviseurs helpen je met brandveiligheidsadvies bij renovatie, transformatie en herbestemming van gebouwen.

Brandveiligheid bij renovatie en herbestemming

MEER WETEN OVER BRANDVEILIGHEID BIJ RENOVATIE EN HERBESTEMMING?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Advies op maat

De posities van trappenhuizen, vluchtwegen en brandscheidingen in een pand zijn van wezenlijk belang voor je brandveiligheidsconcept. In bestaande gebouwen is deze structuur grotendeels al bepaald. Dat vraagt om maatwerk. We adviseren je over het verbeteren van de brandveiligheid met bestaande én nieuwe voorzieningen, zoals rook- en brandscheidingen. Altijd volgens de geldende wet- en regelgeving.

Brandveiligheid in monumenten

Gebouwen met een monumentale status kunnen niet zomaar worden aangepast. Gevels, materialen, constructies en de indeling van ruimtes moeten vaak gehandhaafd blijven. We kijken samen met jou als opdrachtgever naar de mogelijkheden voor het verbeteren van de brand- en vluchtveiligheid in het bestaande gebouw. Bijvoorbeeld door het toevoegen van nieuwe vluchtroutes of het installeren van watermist- of sprinklerinstallaties.