Gérard van Oosteren

Adviseur brandveiligheid

“Door verder te kijken dan de scope van de opdracht en de juiste vragen te stellen, voeg ik waarde toe voor mijn opdrachtgevers.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na een studie Werktuigbouwkunde en diverse vakspecifieke opleidingen op het gebied van brandveiligheid, ging ik aan de slag als (product)manager op het gebied van brandveiligheid en Fire Safety Engineering bij verschillende installatietechniekbedrijven. Sinds 2017 werk ik als adviseur brandveiligheid bij LBP|SIGHT. Mijn specialisaties zijn rookbeheersing, brandmeld- en blussystemen en brandbeveiligingsinstallaties, waaronder sprinkler- en watermistsystemen. Verder werk ik regelmatig aan robuuste, integrale brandveiligheidsconcepten voor onze opdrachtgevers. Naast mijn rol als adviseur ben ik lid van de Society of Fire Protection Engineers (SFPE) en de Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE). Ook ben ik lid van de examencommissie rookbeheersing bij CertoPlan.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik werk al ruim twintig jaar binnen het vakgebied brandveiligheid en kan alleen maar zeggen dat ik een bovenmatige interesse in dit vak heb. Verder vind ik het belangrijk dat ik met mijn werk ook mijn steentje bij kan dragen aan de (brand)veiligheid van gebouwen in Nederland.”

Hoe ga je te werk?

“Ik kan goed integraal denken en vind het belangrijk om overzicht te houden binnen mijn projecten. Ik kijk altijd verder dan alleen het vakgebied brandveiligheid. Welke zaken spelen er bijvoorbeeld op het gebied van bouwfysica of klimaat in een gebouw? Door verder te kijken dan de scope van de opdracht en de juiste vragen te stellen, voeg ik waarde toe voor mijn opdrachtgevers. Daarnaast ben ik erg betrokken, ik vind contact met opdrachtgevers heel belangrijk. Alleen zo kun je gezamenlijk een goed resultaat bereiken.”

Gerard van Oosteren

Gérard van Oosteren

Vakgebieden (1)