Ruimteakoestiek en zaalakoestiek

Een lust voor het oor

Ruimteakoestiek heeft invloed op het comfort van mensen in een gebouw. We meten en berekenen de klank en nagalm van geluid in ruimtes. Op basis daarvan adviseren we over oplossingen om een prettige akoestische omgeving te realiseren voor wonen en werken. Of voor entertainment: in dat geval spreken we van zaalakoestiek.

Ruimteakoestiek en zaalakoestiek

MEER WETEN OVER RUIMTEAKOESTIEK EN ZAALAKOESTIEK?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Geluid en beleving

We weten als geen ander dat ruimteakoestiek moet aansluiten bij de functie van de ruimte. Een klaslokaal of kantoor vraagt om andere akoestische oplossingen dan een sporthal, ziekenhuis of museum. En in bioscopen, concertzalen en theaters moet de zaalakoestiek op en top in orde zijn. Een acteur die goed verstaanbaar is, muziek die de ruimte vult: het draagt bij aan de beleving van een film, concert of theaterstuk.

Van nieuwbouw tot renovatie

Onze adviseurs denken met je mee over nieuwe en bestaande gebouwen. Bij nieuwbouw gaan we bijvoorbeeld aan de slag met akoestische berekeningen en simulaties op basis van het gebouwontwerp. En in het geval van bestaande bouw of renovatie gaan we aan de slag met bijvoorbeeld het meten van de nagalmtijd en reflecties in ruimtes. Vervolgens kijken we naar bouwkundige oplossingen voor het probleem, zoals de vorm en afmeting van de ruimte en het materiaalgebruik.