Siuhang Chan

Adviseur brandveiligheid

“Ik vind het mooi om bestaande gebouwen te transformeren zodat ze weer jaren mee kunnen en toekomstbestendig zijn.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn master Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft ging ik in 2005 aan de slag bij LBP|SIGHT. Als adviseur brandveiligheid en bouwfysica ben ik nauw betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van BIM, gebouwbeheer en het duurzaam borgen van gebouwinformatie. Daarnaast heb ik affiniteit met het thema duurzame gebiedsontwikkeling, met name de aspecten gebouw- en omgevingsmanagement.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Maatschappelijk verantwoord bezig zijn is voor mij heel belangrijk. Daarmee bedoel ik bouwen voor de toekomst, zowel voor ouderen als de volgende, jongere generatie. In mijn rol als adviseur lever ik hier een bijdrage aan. Ik vind het mooi om écht samen te werken aan projecten. Om iets voor elkaar te krijgen moet je immers vaak de handen ineenslaan. Ik vergelijk het graag met de Omgevingswet die vroegtijdige participatie in projecten stimuleert. Door open te zijn over belangen en meningen, creëer je draagvlak en wederzijds vertrouwen. Uiteindelijk wil je allemaal hetzelfde bereiken: een gebouw waar mensen comfortabel en gezond kunnen wonen of werken. Naast maatschappelijk verantwoord (samen)werken is transformatie van gebouwen een van mijn passies. Ik vind het mooi om bestaande gebouwen te transformeren zodat ze weer jaren mee kunnen en toekomstbestendig zijn. Dat doe ik bijvoorbeeld bij monumenten. Het is een uitdaging om zo’n gebouw met respect aan te passen aan de hedendaagse eisen.”

Hoe ga je te werk?

“Ik heb een praktische en pragmatische benadering van vraagstukken. Mijn uitgangspunt? Out of the box meedenken met opdrachtgevers. Dat doe ik het liefst bij grote, complexe, multifunctionele gebouwen. Zoals de projecten Ahoy Rotterdam, de openbaarvervoerterminal bij Station Breda en de flexibele parkeergarage bij de RAI Amsterdam. Verder ben ik flexibel, constructief kritisch, open, betrouwbaar en kan ik snel schakelen.”

Siuhang Chan

Siuhang Chan